Putovní výstava "Průmysl se představuje veřejnosti"

Galerie

Město Březová, Kulturní dům a MFC Březová ve spolupráci s Krajských sdružením MAS Karlovarského kraje zvou veřejnost na putovní výstavu s názvem "PRŮMYSL SE PŘEDSTAVUJE VEŘEJNOSTI". Výstava poběží v malém sále KD od 8. 8. 2018 do 18. 9. 2018. Otevírací doba PO-PÁ, 8:00 až 14:00 hod. Vstupné je zdarma.

Putovní výstava bourá ploty a představuje deset zajímavých příkladů průmyslové výroby v západní části Čech. Výstava může přispět k tvorbě společné identity a také k tomu, že průmysl přestane být veřejností vnímán především jako negativní rys, ale naopak začne být chápán jako spojující prvek. Na začátku je uvědomění, že místní průmysl je zajímavý a unikátní a má mnohé co nabídnout.

Veřejnost se může seznámit s průmyslovou tradicí také prostřednictvím kulturních akcí soustředěných pod jednotnou značku „Kulturní září na Sokolovsku“. Jedná se o 8 kulturních událostí, které se vážou na průmyslovou tradici. Všechny tyto kulturní události spojují následující pojmy: průmysl, kultura, Sokolovsko a září.

V Březové se takováto akce s názvem "Konec prázdnin - Za poklady Slavkovského lesa" uskuteční v sobotu 1. 9. 2018. V rámci této slavnosti návštěvníci získají informace o hornické historii a dalších typických řemeslných a průmyslových oborech ve Slavkovském lese. Kulturní program bude doplněn o aktivity pro děti a hudební doprovod. Součástí této události bude také třetí slavnostní vernisáž výše zmíněné putovní výstavy v kulturním domě v Březové.

Putovní výstava byla vytvořena díky mezinárodního projektu InduCult2.0 (CE31). Tento projekt je realizován v rámci Programu INTERREG CENTRAL EUROPE, který je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Rok výroby: 2018

Informace o akci a jejím konání