Historie

Konečně, - nebo nu to je dost, nebo tak nějak si řekli občané města Březové, když se dověděli, že se dne 9. března 1963 otevře tak dlouhou stavěný Dům kultury. Kronikář města Březové na několika stranách sledoval rok za rokem zdlouhavé provádění stavebních prací od prvých začátků na podzim r. 1958 až do konečného předání. A když už je opravu dokončení za dvěřim, nastala nějtěžší práce: hledá se táta. Ne, to není název filmu, hledá se provozovatel. Přes všechna jednání nedošlo do dne otevření kulturního domu ke konečnému rozhodnutí a tak byl Kulturní dům v Březové otvírán ještě pod hlavičkou Osvětové besedy.

9. března 1963: Březová se na tento den opravdu svátečně vystrojila. Nikomu nevadí chladné počasí. Za účasti všech složek Národní fronty, OV KSČ, ODO byla v 15 hodin zahájena slavnost.

Zúčastnila se jí i spisovatelka soudružka Marie Majerová. V kratičkém projevu poděkovala za pozvání, jemuž velmi ráda vyhověla. Přála novému stánku kultury opravdu hodně úspěchů v práci pro pracující našeho města. Pak přestřihla pásku a Kulturní dům byl tak s končenou platností otevřen.

1964 - Filmový festival pracujících

Březová asi neměla zájem konkurovat slavnějšímu festivalu v Karlových Varech. I tak se o to částečně pokusili, ovšem s ideologicky jasně zaměřeným programem. Kronika se nezmiňuje o návštěvnosti, ale jistě byla hojná ;-) 

Ačkoliv Limonádový Joe je klasika dodnes a nemáme pocit, že by byla nějak ideologicky zaměřená - abychom jenom nekritizovali.

Slavní hosté, slavná divadla u nás

Zde asi nebude potřeba větších komentářů, jen se kouknětě a pokochejte tím, kdo nás všechno v minulosti navštívil.

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.